Osnovna škola ,,Risto Proroković“ Nevesinje, vrši upis djece u prvi razred sa cijelog područja opštine Nevesinje od 21.03.2016. do 01.04.2016.

 

 

 

U prvi razred se upisuju djeca koja su psiho-fizički sposobna i koja do početka školske godine navršavaju 6 godina (djeca rođena 2010.god.)

U prvi razred se može upisati i dijete starije od 6 godina, koje zbog bolesti ili opravdanih razloga nije bilo upisano u školu.

Na zahtjev roditelja (staratelja) i na osnovu mišljenja komisije koja utvrđuje zrelost djeteta za polazak u školu, u prvi razred mogu se upisati i djeca koja će do kraja tekuće kalendarske godine u kojoj polaze u školu navršiti 6 godina.

Na dan upisa roditelj, odnosno staratelj djeteta je obavezan odvesti dijete kod izabranog pedijatra, dr Stake Milović u Dom zdravlja Nevesinje i kod  dr Bora Vasiljevića u JZU Bolnica u Nevesinju, i po izvršenom pregledu, sa odgovarajućom potvrdom dovesti dijete u Matičnu školu Nevesinje (prostorije velike škole – psihologa i logopeda na 2. spratu), prema rasporedu koji je izložen na ulaznim vratima škole i kako je objavljeno na Radio Nevesinju i Info kanalu.

Raspored upisa organizovan je po danima prema početnom slovu prezimena djece kako slijedi:

21.03.  A,B;

22.03.  V;

23.03. G;                                                                                                                                                        

24.03.  D,Đ,E,Ž;

25.03. Z,I,J;

28.03. K,L,LJ;

29.03. M

30.03. N,NJ,O,P,R;

31.03. S,T;

01.04. Ć,U,F,H,C,Č,DŽ,Š                                             

 

Navedenog dana po objavljenom ljekarskom pregledu, koji počinje u Domu zdravlja u 8 časova, upis će se vršiti u prostorijama Matične škole u Nevesinju (Velika škola) od 9.00 do 13.00 časova. Roditelj (staratelj) je obavezan dovesti dijete radi upisa u prvi razred u školu, jer u protivnom podliježe krivičnoj odgovornosti.

Obavezni dokumenti koje roditelji moraju ponijeti na upis su:

  1. Nalaz i mišljenje o zdravstvenoj sposobnosti djeteta (iz Doma zdravlja);
  2. Izvod iz matične knjige rođenih;
  3. Potvrdu o prebivalištu djeteta

Napomena: Za svu djecu rođenu u Nevesinju 2010. godine, Matična služba opštine je dostavila školi izvode iz matične knjige rođenih.

 

 

Izvor: Radio Nevesinje