Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom koji se obilježava sutra, 3. decembra, Udruženje djece i omladine sa posebnim potrebama „Moja nada“ danas su posjetili učenici IX-4 razreda OŠ “Risto Proroković“ sa razrednicom Slavicom Milićević.

Tim povodom osnovci su polaznicima Dnevnog centra pripremili kratak zabavni program i uručili im simbolične poklone. Domaćini nisu ostali dužni, pa su za svoje goste pjevali i igrali srcem kako to samo oni znaju.

Direktorica Udruženja „Moja nada“ Slavica Bulut zahvalila se učenicima i njihovoj razrednici na ovom humanom gestu, jer, kako je rekla, i mali znak ljubavi i pažnje ovoj djeci znači mnogo.

Ona je istakla da ovo nije prvi put da učenici IX-4 posjećuju Udruženje.

‒ Empatija koju već kao djeca pokazujete prema vašim drugarima iz Centra govori da ćete sigurno postati dobri i odgovorni ljudi jer ljubav koju upućujemo jedni drugima višestruko nam se vraća ‒ dodala je Bulut.

Polaznici Centra bili su posebno zadovoljni ovom posjetom. Prijala im je ljubav i pažnja. Pokazuje se da se samo malo volje njihov život može učiniti mnogo ljepšim.

 

 

 

Izvor: Radio Nevesinje