Menadžment Opšte bolnice Nevesinje  upriličio je juče  sastanak sa donatorima koji su  u oktobru prošle godine učestvovali u humanitarnoj akciji i tako dali podršku otvaranju novog objekta bolnice. Direktor Opšte bolnice Velibor Milivojević  uručio je zahvalnice svim donatorima  naglasivši da su pokazali humanost i odgovornost.

 

 

Podsjećamo, preko 120 privatnih preduzeća, ustanova, ljekara i građana Nevesinja uplatilo je oko 35.000 KM za Novu bolnicu, zadužbinu Mihajla Labala. Ova sredstva su iskorištena za nabavku posteljine, uniformi za osoblje, kuhinjskog posuđa i drugog potrošnog materijala.

Doktori Velibor Milivojević i Đorđo Kljajić danas su donatorima objasnili kako funcioniše nevesinjska zdravstvena ustanova. Proveli su goste kroz sva odjeljenja, službe i pomoćne prostorije. Direktorica Vrtića „Sveta Evgenija carica Milica“   Milena Kapor  ovom prilikom je  Pedijatrijskom odjeljenju poklonila dječije igračke i rekvizite. Svi su bili impresionirani izledom objekta, bolničkom opremom i mogućnostima nevesinjske zdravstvene ustanove.

Direktor  Velibor Milivojević kaže da  i pored određernih poteškola u zdravstvenom sistemu RS nevesinjska bolnica  postiže sve bolje rezultate.

– Ono što je prije desetak godina izgledalo gotovo nestvarno danas  se obistinjuje .  Niko nije mogao zamisliti da će pacijenti iz federalnog Sarajeva i Banjaluke biti upućivani u Nevesinje, a to  sada dešava – naglasio je Milivojević. On je dodao da je najvažnije da se usluge kvalitetno obavljaju i da su pacijenti zadovoljni.

Izvor: Radio Nevesinje