У оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ који имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП) Удружење грађана „Нова идеја Невесиње“ врши опремање Друштвеног дома у МЗ Лука.

Мјештани су уз помоћ пријатеља и Невесињаца из дијаспоре у близини цркве Милошевке сазидали и покрили објекат, а УНДП је јесенас извршио додатне грађевинске радове у вриједности 22.000 КМ. Том приликом урађена је фасада и елоксирана браварија, те извршени унутрашњи грађевински радови, преноси портал Радио Невесиња.

Удружење грађана „Нова идеја Невесиња“ реализује пројекат опремања објекта, а главни циљ је укључивање социјално угрожене омладине у друштвени живот кроз стварање услова за бављење волонтерским, културним и спортско-рекреативним активностима.

Координатор пројекта Синиша Килибарда каже да је њихова намјера да обезбиједе опремљен и функционалан објекат у којем би омладина и остали становници мјесне заједнице кроз културно-спортске активности проводили слободно вријеме. Подсјећа да су већ набавили столове и столице, опрему за стони тенис, шах гарнитуре и ЛЕД телевизор. Вриједност овог пројекта је 9.750 КМ.

Пројекат предвиђа организовање разних спортских и културних манифестација. Килибарда је позвао заинтесоване да у сриједу, 20. децембра (13 часова) учествују на турнирима у шаху и стоном тенису. Најавио је да ће крајем седмице бити организована и радионица о волонтеризму, а 23. децембра планирана је и волонтерска акција фарбања зидова. Килибарда је оцијенио да ће пројекат допринијети социјализацији омладине, те донијети корист читавој мјесној заједници.

Пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ представља заједничку иницијативу влада Швајцарске и Шведске коју проводи УНДП у сарадњи са Министарством за људска права и избјеглице БиХ, Министарством правде Федерације БиХ, Министарством управе и локалне самоуправе РС, Владом Брчко дистрикта и ентитетским савезима општина и градова.

 

Извор: Радио Невесиње