U okviru aktivnosti  uređenja grada prethodnih dana izvršeno je pjeskarenje kamenih podzida koje se nalaze duž trotoara od Centralnog gradskog trga do školskih  objekata, kao i kamenih površina ispred Osnovne škole i Sportske dvorane „Nevesinjka“.

Površine su u potpunosti očišćene i  nakon provedenog postupka poprimile su ljepši izgled. Pored pjeskarenja  ljetos je postavljena instalacija za fontanu koja će biti puštena u rad na proljeće.

UG 2

Vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Siniša Bratić kaže da su ove aktivnosti izvršene uz punu podršku Hidroelektrana na Trebišnjici koje su obezbijedile neophodna sredstva za izvođenje radova.

− Ovim primjerom rukovodstvo HET-a pokazalo je spremnost da podrži sve kvalitetne ideje koje mogu doprinijeti uređenju životnog prostora – naglasio je Bratić.

On je najavio da će se narednog proljeća raditi rehabilitacija kamenih površina  u sklopu Partizanskog spomen groblja i uređenje šireg prostora kroz uvođenje dodatnih sadržaja čime bi se dobio  jedan lijep i uređen park.

UG 3

UIG 4

UG 5

Izvor: Radio Nevesinje