Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, u saradnji sa Opštinom Nevesinje, a u okviru projekta Evropska mreža preduzetništva Republike Srpske, juče je u sali Društvenog centra organizovala radionicu o temi „Testiranje poslovne ideje preduzetnika – izrada poslovnog plana“.

Prema riječima višeg stručnog saradnika Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Dejana Šešlije, cilj radionice bio je da se preduzetnicima približi proces poslovnog planiranja, struktura i sadržaj poslovnog plana.

„Preduzetnici iz Nevesinja i ostalih istočnohercegovačkih opština upoznati su sa osnovnim elementima izrade poslovnog plana, metodologijom izrade i sa ostalim aspektima, koje zahtjeva kvalitetan poslovni plan“, istakao je Šešlija i dodao da će učesnici u narednom periodu imati priliku da popune sopstveni poslovni plan, te da ga pošalju na adresu Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, a najbolji plan će, u zavisnosti od finansijskih sredstava, biti i finansijski podržan.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u Opštini Nevesinje Siniša Bratić izrazio je zadovoljstvo brojem učesnika na edukativnoj radionici.

„Obuka je namjenjena podsticanju razoja ruralnog preduzetništva. U narednih 30 dana očekujemo da učesnici radionice izrade i dostave vlastitu verziju poslovnog plana, a Komisija sačinjena od stručnjaka iz ove oblasti odlučiće koji plan je najbolji“, zaključio je Bratić.

 

Izvor: Radio Nevesinje