У Улици Вука Караџића на Килавцима у Невесињу у току су припремни радови за асфалтирање дијела пута који је регулационим планом предвиђен као обилазница за цијело насеље.

Саобраћај се у протекле три деценије одвијао кроз споредне улице што је стварало проблеме, нарочито у зимском периоду. У Одјељењу за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Општине Невесиње подсјећају да подземни високонапонски електро водови нису дозвољавали ископе на дионици од разводног постројења Електропреноса до бензинске пумпе „Ђерић“.

– Како би се ријешило ово „уско грло“ највећег стамбеног насеља у Невесињу извршено је посебно снимање положаја и дубине високонапонских каблова на основу чега је урађена преправка главног пројекта улице – појашњавају у овом општинском одјељењу.

Укупна вриједност радова износи 20.000 КМ, а  финасира се из буџета општине Невесиње. Извођач радова је предузеће „МДМ“ из Невесиња.

Према ријечима начелника општина Момчила Шиљеговића ово неће бити једини пројекат који ће бити реализован на Килавцима у току ове године.

– Ускоро  ће бити урађена јавна расвјета у улици Ива Андрића и Његошевој улици,  а у току је и набавка нових контејнера за смеће који ће бити постављени у бетонске боксове чија је изградња већ почела – наглашава Шиљеговић.

 

Извор: Радио Невесиње