U Ulici Vuka Karadžića na Kilavcima u Nevesinju u toku su pripremni radovi za asfaltiranje dijela puta koji je regulacionim planom predviđen kao obilaznica za cijelo naselje.

Saobraćaj se u protekle tri decenije odvijao kroz sporedne ulice što je stvaralo probleme, naročito u zimskom periodu. U Odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Opštine Nevesinje podsjećaju da podzemni visokonaponski elektro vodovi nisu dozvoljavali iskope na dionici od razvodnog postrojenja Elektroprenosa do benzinske pumpe „Đerić“.

– Kako bi se riješilo ovo „usko grlo“ najvećeg stambenog naselja u Nevesinju izvršeno je posebno snimanje položaja i dubine visokonaponskih kablova na osnovu čega je urađena prepravka glavnog projekta ulice – pojašnjavaju u ovom opštinskom odjeljenju.

Ukupna vrijednost radova iznosi 20.000 KM, a  finasira se iz budžeta opštine Nevesinje. Izvođač radova je preduzeće „MDM“ iz Nevesinja.

Prema riječima načelnika opština Momčila Šiljegovića ovo neće biti jedini projekat koji će biti realizovan na Kilavcima u toku ove godine.

– Uskoro  će biti urađena javna rasvjeta u ulici Iva Andrića i Njegoševoj ulici,  a u toku je i nabavka novih kontejnera za smeće koji će biti postavljeni u betonske boksove čija je izgradnja već počela – naglašava Šiljegović.

 

Izvor: Radio Nevesinje