Општина Невесиње је кроз пројекат „Унапређење система управљања амбалажним отпадом у Невесињу“ и уз помоћ Фонда за заштиту животне средине и енергетске ефикасности Републике Српске,  започела радове на изградњи  центра за амбалажни отпад и адаптацији  постојећег објекта за услуге .

˗ У току је реконструкција и  адаптација  објекта будуће управне зграде „Комус“-а, као и магацинског  и гаражног простора у склопу бивше касарне – потврдио  је начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Слободан Шиљеговић.

Како каже Шиљеговић радови се изводе у двије фазе и обухватају реконструкцију кровне конструкције, поправку фасаде, замјену браварије и столарије, адаптацију унутрашњих зидова, подова и плафона, формирање мокрих чворова, електро-инсталатерске радове и водоводно- канализационе радове.Вриједност прве фазе грађевинских радова износи 18.043,74 КМ, док је вриједност друге фазе 12.913,42 КМ.

Овај пројекат се односи на изградњу система и набавку опреме с  циљем модернизације  материјалних средстава у дијелу који се односи на раздвајање, складиштење, третман и одлагање амбалажног отпада.

– Укупна вриједност пројекта је 180.067 КМ, учешће Фонда 120.000 КМ, а Општине Невесиње 60.067 КМ – рекао је Шиљеговић и нагласио да ће се изградњом овога објекта стећи нормални услови за функционисање ЈП „Комус“ што би требало допринијети још бољој заштити животне средине, чистоћи града и здрављу грађана.

Извор: Радио Невесиње