Матуранти СШЦ „Алекса Шантић“ јуче су у Служби за транфузијску медицину даровали 14  доза крви за потребе Опште болнице у Невесињу.

Ученици четвртог разреда Машинске школе прикључили су се акцији добровољног даривања крви, исказујући своју хуманост и зрелост да помогну свим људима којима је неопходна течност која живот значи.

Ученици Марија Ђерић и Марко Кандић први пут дарују крв и како су истакли желе да наставе традицију својих очева који су вишегодишњи даваоци.

Доктор у болничкој Служби за транфузијску медицину Максим Брењо рекао је да је ово пета акција од почетка године, истичући да је задовољан одзивом наших грађана и бројем прикупљених доза крви.

-Циљ нам је да имамо довољне резерве крви и увијек се водимо првим правилом да никад не наштетимо добровољним даваоцима крви и због тога имамо ригорозне прегледе, као и да прималац који треба да прими крв, прими квалитетну дозу крви која је тестирана на преносиве болести по закону у РС и по националним стандардима – нагласио је Брењо.

Матуранти су поручили да је ово трећа година заредом да ученици завршних разреда дарују најдрагоцјенију течност, и надају се да ће будуће генерације наставити традицију.

Извор: Радио Невесиње