U organizaciji Udruženja multiple skleroze regije „Istočna Hercegovina“, Crvenog krsta, Crkvene opštine Nevesinje, Omladinske organizacije BONA FIDE  i donatora iz Kanade, Mila Milivojevića, Milijane Samčević i Bojana Grahovca juče je podijeljena pomoć za 60 najugroženijih porodica i oboljelih od miltiple skleroze u Nevesinju.

Sekretar Crvenog krsta Branka Filimonović naglasila je da je humanitarna akcija „Dobrota se nalazi u srcima ljudi“  uspjela.

U  akciju se uključio  veliki broj ljudi, koji su svojim donacijama pomogli da se ova akcija u potpunosti provede – dodala je Filimonović.

Predsjednik Udruženja MS Branimir Tamindžija istakao je da je ideja potekla od prijatelja iz Kanade koji već petu godinu zaredom pomažu socijalno ugroženim porodicama.

Ovom prilikom zahvaljujem se svim ljudima velikog srca koji su podržali  akciju i na taj način uljepšali predstojeće božićne praznike ovim porodicama – rekao je Tamindžija.

Član BONA FIDE Bojan Buha rekao je da se ova omladinska organizacija prošle godine udružila sa drugim organizacijama, kako bi se obuhvatio što veći broj porodica kojima je pomoć potrebna.

U akciju se uključio veliki broj volontera koji su zajedno sa predstavnicima udruženja dostavljali humanitarnu pomoć porodicama, kako bi na dostojan način proslavili najradosniji praznik Božić.

Ova akcija još jednom je pokazala da su Nevesinjci širokog srca i da imaju osjećaj za solidarnost.

Izvor: Radio Nevesinje

huanitarna pomoć,socijalno ugroženi,nevesinje,umanitarci