У организацији Удружења мултипле склерозе регије „Источна Херцеговина“, Црвеног крста, Црквене општине Невесиње, Омладинске организације БОНА ФИДЕ  и донатора из Канаде, Мила Миливојевића, Милијане Самчевић и Бојана Граховца јуче је подијељена помоћ за 60 најугроженијих породица и обољелих од милтипле склерозе у Невесињу.

Секретар Црвеног крста Бранка Филимоновић нагласила је да је хуманитарна акција „Доброта се налази у срцима људи“  успјела.

У  акцију се укључио  велики број људи, који су својим донацијама помогли да се ова акција у потпуности проведе – додала је Филимоновић.

Предсједник Удружења МС Бранимир Таминџија истакао је да је идеја потекла од пријатеља из Канаде који већ пету годину заредом помажу социјално угроженим породицама.

Овом приликом захваљујем се свим људима великог срца који су подржали  акцију и на тај начин уљепшали предстојеће божићне празнике овим породицама – рекао је Таминџија.

Члан БОНА ФИДЕ Бојан Буха рекао је да се ова омладинска организација прошле године удружила са другим организацијама, како би се обухватио што већи број породица којима је помоћ потребна.

У акцију се укључио велики број волонтера који су заједно са представницима удружења достављали хуманитарну помоћ породицама, како би на достојан начин прославили најрадоснији празник Божић.

Ова акција још једном је показала да су Невесињци широког срца и да имају осјећај за солидарност.

Извор: Радио Невесиње

хуанитарна помоћ,социјално угрожени,невесиње,уманитарци