У организацији Удружења обољелих од мултипле склерозе регије источне Херцеговине, општине Невесиње, Центра за социјални рад, Црвеног крста, Српске православне цркве и омладинске организације БОНА ФИДЕ у Невесињу је данас  подијељена хуманитарна помоћ социјално најугроженијим  вишечланим породицама и обољелим од мултипле склерозе. Ова лијепа хуманитарна акција коју су покренули земљаци из Канаде, а подржали бројни донатори, сваке године се проводи пред нарадоснији хришћански празник – Божић.

Овогодишња акција је била најмасовнија до сада захваљујући  великој подршци установа, предузећа, приватника и људи добре воље. Хуманитарци су жељели да овим гестом све породице у Невесиње осјете радост божићних празника.

Предсједник Удружења мултипле склерозе Бранимир Танинџија каже да  је 35 породица добило  божићне веселице, а  за 68 вишечланих породица и 13 појединаца обезбијеђени су прехрамбени пакети. Таминџија се захвалио свим донаторима, наглашавајући да акција под називом „Доброта се налази у срцима људи“ сваке године постаје масовнија што омогућава  да се  хуманитарна помоћ подијели за више породица.

За седмочлану породицу Сњежана Глоговца  дарови хуманих људи много значе. Наглашава да га је највише обрадовала спремност суграђана да му помогну. Донаторима и свим грађанима Републике Српске  пожелио је срећне празнике.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић поздравио је спремност суграђана да подрже акцију хуманости и солидарности. Он сматра да је важно да се покаже брига према суграђанима  у стању социјелне потребе и  нарушеног здравственог стања, посебно у вријеме божићних празника.

Акција „Доброта се налази у срцима људи“ у Невесињу се проводи шесту годину заредом. Помоћ обољелим од мултипле склерозе коју су покренули Херцеговци из Канаде проширена је и на социјално угрожене вишечлане породице.

Извор: Радио Невесиње