Svetom liturgijom, slavskim obredom i narodnim saborovanjem Crkva svetih Кirila i Metodija na Odžaku kod Nevesinja obilježila je krsnu slavu.

U prisustvu vjernika iz Odžaka i okolnih sela, te gostiju iz Nevesinja svetu liturgiju služili su sveštenici Mladen Čalija, Drago Zubac, Nebojša Radić i Milan Unković. Nakon liturgije i svečane litije obavljen je obred lomljenja slavskog kolača.
Čestitajući praznik sveštenici su poželjeli vjernicima radost, slogu i ljubav.

− Neka molitveno zastupništvo svetih Кirila i Metodija uvijek bude na pomoći okupljenim kod hrama Božijeg – poručili su časni oci.

Ovogodišnji domaćin slave Novica Radulović poželio je vjernicima zdravlje, sreću i napredak. Prigodne zdravice održali su i članovi Crkvenog odbora.

Slavske svečanosti nastavljene se uz trpezu ljubavi i prijateljske razgovore.

Hram na Odžaku sagrađen je uz veliki trud mještana i dobru volju donatora i pravi je primjer narodne solidarnosti. Posebno arhitektonsko rješenje dalo je ovoj pravoslavnoj svetinji još ljepši sjaj.

Crkva je duhovno središte Odžaka i susjednih sela. Za mještane je posebno značajna, jer je nakon više vijekova, izgrađena na mjestu na kojem je po predanju postojao manastir.

Izvor: Radio Nevesinje