Poslije devet i po decenija, jugoistočno područje Nevesinja, do polovine godine, trebalo bi da sa ostatkom opštine bude povezano savremenim mostom.

Radovi u Zovom Dolu, na regionalnom pravcu Nevesinje-Berkovići, počeli su u drugoj polovini novembra.

Doskorašnji drveni most na rijeci Zovidolci, postao je prošlost. Time i višedecenijske strepnje vozača, koji koriste regionalni put Nevesinje – Berkovići, a odnedavno za energetski razvoj važan i mnogo kraći put od Neveseinja prema Bileći.

Most, dužine 33 i širine sedam metara, poseban značaj dobija u okviru projekta Gornji horizonti i izgradnji objekata Hidroelektrane “Dabar“.

Radoslav Samardžić, stručno-tehnički nadzor Instituta za građevinarstvo IG Banjaluka rekao je da je do sada bio most u jednom pravcu, što je predstavljalo bezbjednosni problem, što je sada rješavamo savremenim mostom.

Mostom će biti kompletiran i osavremenjen novoizgrađeni put i poboljšana bezbjednost stanovništva velikog dijela nevesinjske, bilećke i opštine Berkovići.

Načelnik opštine Nevesinje, Milenko Avdalović kazao je da je gradnja ovog mosta od posebnog značaja za čitavu opštinu, ali ne samo tamošnje stanovništvo, već i za onaj dio gdje gravitiraju radovi Gornjih horizonata.

Za igradnju mosta, 450 hiljada maraka, obezbijedili su „Putevi RS“. Radovi, i pored loših vremenskih uslova, dobro napreduju.

Izgradnja mosta, u kojoj je angažovana operativa Konzorcijuma HP „Investing-Nevesinjeputevi“, trebalo bi da bude završena do kraja maja.

Izvor: RTRS, Foto: screenshot