Послије девет и по деценија, југоисточно подручје Невесиња, до половине године, требало би да са остатком општине буде повезано савременим мостом.

Радови у Зовом Долу, на регионалном правцу Невесиње-Берковићи, почели су у другој половини новембра.

Доскорашњи дрвени мост на ријеци Зовидолци, постао је прошлост. Тиме и вишедеценијске стрепње возача, који користе регионални пут Невесиње – Берковићи, а однедавно за енергетски развој важан и много краћи пут од Невесеиња према Билећи.

Мост, дужине 33 и ширине седам метара, посебан значај добија у оквиру пројекта Горњи хоризонти и изградњи објеката Хидроелектране “Дабар“.

Радослав Самарџић, стручно-технички надзор Института за грађевинарство ИГ Бањалука рекао је да је до сада био мост у једном правцу, што је представљало безбједносни проблем, што је сада рјешавамо савременим мостом.

Мостом ће бити комплетиран и осавремењен новоизграђени пут и побољшана безбједност становништва великог дијела невесињске, билећке и општине Берковићи.

Начелник општине Невесиње, Миленко Авдаловић казао је да је градња овог моста од посебног значаја за читаву општину, али не само тамошње становништво, већ и за онај дио гдје гравитирају радови Горњих хоризоната.

За иградњу моста, 450 хиљада марака, обезбиједили су „Путеви РС“. Радови, и поред лоших временских услова, добро напредују.

Изградња моста, у којој је ангажована оператива Конзорцијума ХП „Инвестинг-Невесињепутеви“, требало би да буде завршена до краја маја.

Извор: РТРС, Фото: screenshot