У оквиру редовног уређења града које Одјељење за просторно уређење општине Невесиње спроводи у сарадњи са предузећем „Комус“, отпочела је акција уклањања монтажних пословних објеката са јавних површина.

 

 

Акцијом су обухваћени објекти у којима се већ дуже вријеме не обавља никаква пословна дјелатност и којима је истекао уговор о закупу градског грађевинског земљишта. Један дио објеката, на захтјев надлежног одјељења, власници уклањају сами док ће преостали објекти бити уклоњени рјешењем грађевинске инспекције.

Након уклањања објеката механизација Комус-а уклања бетонске подлоге, а затим ће се извршити затравњивање површина и враћање терена у првобитно стање.

До сада је спроведена акција на локацијама парка поред Дома културе, Партизанског спомен гробља, Ловачког дома, поред зграде „Равна гора“ а у плану је и уклаљање објеката на тргу Алексе Шантића (Малта), у улици Немањића, Килавцима као и осталим локацијама за које се утврди да објекти не раде дуже вријеме или им је истекао уговор о закупу.

Циљ акције јесте ослобађање јавних и зелених површина као и уређење изгледа града јер овакви објекти својим изгледом нарушавају изглед околине. Обзиром да је у послијератном периоду у нашем граду изграђен велики број пословних објеката који у потпуности задовољавају потребе града, надлежно одјељење ће у будуће радити на смањивњу броја оваквих објеката.

Извор: Радио Невесиње