Удружење дјеце погинулих бораца „Насљеђе“ данас је организовало акцију  добровољног давања крви у болничкој служби Завода за трансфузијску медицину Републике Српске.

Чланови овог удружења кажу да драгоцјену течност у миру дају свјесни потребе за хуманошћу, као што су њихови очеви у рату то чинили борећи се за слободу и отаџбину. Наглашавају да њихова акција полако прелази у традицију и да је везана за датум  формирања удружења.

Основна мисија „Насљеђа“ је побољшање положаја дјеце и породица погинулих бораца и његовање лика и дјела хероја који су уградили животе у темеље Републике Српске, али Удружење повремено проводи и социјалне, хуманитарне и културне активности.

 

Доктор Максим Брењо, специјалиста трансфузиолог, подсјећа да је ово друга овогодишња акција добровољног давања крви организована у невесињској болници. Наглашава да  хумани људи у Невесињу  честим акцијама увијек  одржавају залихе крви на потребном нивоу.

Прошле године у невесињској болници проведено је 15 хуманих акција у којима су учествовала предузећа, установе , организације и удружења.

 

Извор: Радио Невесиње