Udruženje djece poginulih boraca „Nasljeđe“ danas je organizovalo akciju  dobrovoljnog davanja krvi u bolničkoj službi Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Članovi ovog udruženja kažu da dragocjenu tečnost u miru daju svjesni potrebe za humanošću, kao što su njihovi očevi u ratu to činili boreći se za slobodu i otadžbinu. Naglašavaju da njihova akcija polako prelazi u tradiciju i da je vezana za datum  formiranja udruženja.

Osnovna misija „Nasljeđa“ je poboljšanje položaja djece i porodica poginulih boraca i njegovanje lika i djela heroja koji su ugradili živote u temelje Republike Srpske, ali Udruženje povremeno provodi i socijalne, humanitarne i kulturne aktivnosti.

 

Doktor Maksim Brenjo, specijalista transfuziolog, podsjeća da je ovo druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi organizovana u nevesinjskoj bolnici. Naglašava da  humani ljudi u Nevesinju  čestim akcijama uvijek  održavaju zalihe krvi na potrebnom nivou.

Prošle godine u nevesinjskoj bolnici provedeno je 15 humanih akcija u kojima su učestvovala preduzeća, ustanove , organizacije i udruženja.

 

Izvor: Radio Nevesinje