Кошаркаши Леотара вечерашњим наступом у својој дворани, која је била попуњена готово до посљедњег мјеста, завршили су први дио такмичења у Првој лиги РС са импресивним скором од 11 побједа, без иједног пораза.

Овогодишњем најпријатнијем изненађењу кошаркашког каравана Српске на пут није могла стати до овог кола такође непоражена екипа бањалучког Борца. Славио је Леотар убједљивим резултатом 91:71, по четвртинама 18:20; 23:12; 23:21; 27:18.

Послије почетне иницијативе Борца у првој четвртини у другој дионици, посебно у њеној завршници, Леотар је преломио меч и предност на своју страну и до краја меча зрелом игром лагано повећавао предност. Добар дио меча симултанку са играчима Борца играо је Дејан Шакотић, који је на крају меча на свом конту уписао 30 поена за непуних 39 минута колико је провео на паркету.

Одлични су били и остали кошаркаши домаћина, а поједини потези младих Милешића и Раичевића говоре у прилог чињеници да је прошлогодишње напуштање елитног разреда бх. кошарке само привремена слабост требињског клуба и да кошарка у Требињу има свијетлу будућност. Раичевић је уписао 15 поена за Леотар, Радмиловић, Вуковић и Милешић по 11, Тунгуз 8, Фимић 4 и Милидраговић 1 поен.

Код гости из Бањалуке најефикаснији је био Лончар са 21 поеном за 28 минута на паркету, док је Вучковић убацио 15.

На полувремену утакмице публици у дворани представили су се малишани, полазници Школе спорта Спортског друштва „Леотар“ са својим тренерима.

Леотару у петак предстоји полуфинални меч Купа РС на свом паркету против старог знанца из Премијер лиге БиХ, екипом Младости из Мркоњић Града. У уторак ће се првотимци требињског клуба Шакотић и Радмиловић, заједно са тренером Шегртом, наћи на великој кошаркашкој смотри у Зворнику, који је домаћин овогодишњег „Кошаркашког сабора РС“.

ХП, децембар 2017.