Čuli smo da je ljubav odgovor na sva pitanja i lijek za sve probleme i zabrinutost. Kažu da je ljubav jedini dostojan protivnik bilo kakvih problema i da samo ona može da preživi sve.

 

Ipak, pročitajte i ove 23 rečenice koje savršeno opisuju snagu ljubavi.

 

 

Ljubav je kao sladoled: Postoji toliko mnogo vrsta koje možete odabrati, ali ne postoji sladoled koji će vas zadovoljiti bolje od vašeg omiljenog ukusa.

Ljubav je kao mamurluk: Bol od nje možete osjetiti samo ako nemate dovoljno velika iskustva od ranije.

Ljubav je poput plesa: Da biste saznali kako da igrate potrebno je da se otarasite svih briga o tome kako smiješno možete izgledati u procesu plesa.

Ljubav je kao bicikl: Potrebna vam je obuka do trenutka kada shvatite da ako vjerujete u sebe možete voziti kroz život samo na dva točka.

Ljubav je kao olovka: Ona je korisna, ali samo ako je redovno oštrite. Ljubav je kao kompjuter: Možete redovno raditi na njemu, znajući da može da se desi nekoliko grešaka, dok ne naučite kako da ih se otarasite.

Ljubav je kao hit pjesma: Često vam se vrzma po glavi, čak i u onim trenucima kada izblijedi, ali kada neočekivano počne na radiju, vi se smijete i znate ko je pjevao taj hit.

Ljubav je kao staklena vaza: Kada je slomite, nemoguće je ponovo sastaviti sve kockice bez povreda u procesu.

Ljubav je kao prazna knjiga koja čeka da bude ispunjena mislima, citatima, sećanjima, tajnama i duhovitim crtežima: Ali, ona nije bajka.

Ljubav je kao trening sa tegovima: Prvo izgleda veoma teško, ali kada ojačate mišiće postaćete jača osoba.

Ljubav je kao kult: Niko drugi ne može da razumije osim onih kojima su posvećeni.

Ljubav je kao suši: Može izgledati strano i nepoznato u početku, ali kada probate ostaćete doživotno zaljubljeni u taj spacijalitet.

Ljubav je kao vino: Što je starije, ukusnije je. Ali nemojte se iznenaditi ako vam mali komade od plute ili dijelovi sedimenata plutaju u njemu.

Ljubav je iPod sa jednom pjesmom na njemu: Uvjerite se da je dobra.

Ljubav je mirišljava svijeća koja čini da vazduh miriše divnom aromom.

Ljubav je kao šoljica kafe: Ponekad je veoma topla, ponekad veoma hladna, ali vrlo retko topla ili mlaka.

Ljubav je poput kiseonika: Potreban vam je da preživite, ali ne znate dobro da ga objasnite.

Ljubav je kao biblioteka: Redovi i redovi knjiga čekaju da se pročitaju, ali mnogi će patiti ako ne prihvate činjenicu da nema dovoljno sati da ih sve pročitate

Ljubav je kao luk: Ima moć da vas natera da plačete, ali i dalje nastavljate da ga jedete.

Ljubav je impresionistička slika: Iz daleka izgleda savršeno, ali detaljnija inspekcija pokazuje da njena ljepota dolazi iz pažljivog sastava nejasnih oblika.

Ljubav je kao neboder koji je jak i stabilan, sve dok nije u opasnosti: Onda kada postane ugrožen, slabe tačke koje su bile prisutne od samog početka, postaju vidljive.

Ljubav je kao limun: Blago kisela, ali ipak zadovoljavajuća.

Ljubav je beskonačna zagonetka koju pokušavamo da riješimo: Iako ste svjesni da u stvari ne postoji rješenje.

 

Izvor: Nezavisne novine