Nemanja Aksić iz Bora završio je paralelno dva fakulteta, Elektrotehnički i Hemijski, i to u roku sa prosekom 9.

Na sajtu bor030.net pre tri godine je objavljen intervju u kom je Nemanja rekao da je za nauku počeo da se zanima u petom razredu osnovne, kada se takmičio iz istorije. Tada je jedva čekao više razrede zbog hemije i fizike.

Na Elektrotehničkom fakultetu je bio smer fizička elektronika, a na Hemijskom – hemičar. Tokom osnovne i srednje škole osvajao je brojne nagrade na takmičenjima, a upisao je dva fakulteta iz praktičnog razloga – zbog rezultata na republičkim takmičenjima bio je oslobođen prijemnih ispita.

Geplaatst door Marija Radulovic op Maandag 14 november 2016

Saradnik je i u Istraživačkoj stanici Petnica.

I ako ste mislili da se ljudi poput njega usko bave samo naukom i da nemaju interesovanja za druge stvari – varate se. Nemanja od sedme godine trenira košarku, a kao pionir je ušao u 96 najboljih perspektivnih košarkaša Srbije, da bi u 2. razredu srednje škole postao plejmejker KK Bor U Prvoj srpskoj ligi. Takođe voli da izlazi, svira gitaru, ide na časove plesa i uči strane jezike.

Geplaatst door Ljubinka Aksić op Maandag 15 oktober 2018

Na pitanje da li sebe smatra drugačijim od vršnjaka rekao je da je „jednostavno svako je stvoren da živi i radi za nešto u čemu je najbolji i u čemu može maksimalno da iskoristi svoje mogućnosti, samo je fora da to prepozna u sebi„.

Čestitamo, Nemanja!

Izvor: bor030.net / noizz.rs