Nema oboljelih od virusa korona u Trebinju niti, za sada, postoji sumnja da je neko obolio od ovog virusa.

– Spremni smo za sve situacije, a za sada nema nikakve potrebe za panikom, niti otkazivanjem bilo kog masovnog skupa – rekla je nakon sastanka sjednice trebinjskog Štaba za vanredne situacije dirketorica trebinjskog Doma zdravlja Branka Drašković.

Ona je navela da su danas određene tri lokacije za, eventualno, smještanje osoba  za koje se na graničnim prelazima bude posumnjalo  na virus korona u kojima će se obavljati trijaža.

– Građani mogu biti mirni, sve je preventivno obezbjeđeno, u slučaju eventualne pojave ovog virusa – istakla je Drašković, dodavši da će se situaciju prilagođavati po potrebama.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da rizik u ovom, pograničnom, diljelu RS, kao i u svim ostalim krajevima i zemljama okruženja postoji, ali da je gradska uprava preduzima sve mjere.

– Na sastanku smo razgovarali i sa predstavnicima granične policije na ovim prostorima, koji su nam rekli da preduzimaju sve mjere u cilju sprečavanja pojave virusa u BiH. Slušaćemo instrukcije i drugih nadležnih službi – rekao je Ćurić.

Izvor: Srpka info