Svakodnevno se mnogo toga dešava, velike promjene, velika saznanja, rastemo kao osobe, sazrijevamo i donosimo važne odluke. Bilo da ste u dužoj ili kraćoj vezi, ukoliko ste se našli pred zidom iza kog ne vidite dalje, i sebi sve češće postavljate pitanje „gubim li svoje dragocjeno vrijeme sa pogrešnom osobom?“, redovi koji slijede vam možda mogu pomoći da to otkrijete.

Veliki broj ljudi se nalazi u vezi koja ne vodi ka srećnom završetku. Potrebno je mnogo hrabrosti i samospoznaje da bi se prije svega sebi priznalo da trošimo sebe i svoju ljubav bespovratno na nekog ko nas nije vrijedan. Najgora u jednoj savremenoj vezi je zapravo – navika. Naviknuti na nezadovoljstvo vezom i prihvatanje stanja stvari koje nas ne ispunjavaju, ono su što nas zapravo sputava i onemogućava nam da budemo srećni, piše Ženski magazin.

Ljubav i sve njene nijanse ne dozvoljavaju nam uvijek da vidimo kompletnu sliku. Ponekad osoba sa kojom smo u vezi ne umije na pravi način da iskaže svoja osjećanja, da nam pokloni potrebnu pažnju i nežnost. S druge strane, ta pažnja ako je prezentovana na grub način, previše zaštitnički i sebično, nije ono što biste trebali da prihvatate pod pojmom ljubavi.

Istina je, ne volimo svi na isti način. Ali da bi ljubav bila prisutna mora prije svega postojati razumijevanja, nakon toga sledi prepuštanje i otvaranje. Ako neko nije spreman da vas u potpunosti pusti u svoj život, da vam otkrije sve svoje strahove i tajne, da vam ukaže povjerenje kog ste dostojni, taj vjerovatno onda nije prava osoba za vas.

Jedna od najčešćih situacija u kojima se vidi da je osoba nesrećna u vezi, a da sama to i dalje ne shvata je njena nemogućnost da bude ono što jeste, bez straha od partnerove reakcije. Ukoliko ste doživjeli to da vam bliske osobe sugerišu da ste se promijenili, da više ne djelujete prirodno, da je vaš govor uvježban i da ste suzdržani, znajte da ste u problemu.

Ako ste primijetili da vas vrlo često zaposjednu melanholična, sjetna i tužna osećanja, koja vaš partner ni na koji način ne može da odagna, ili još češće ni ne pokušava, znajte da je to pokazatelj nezadovoljstva u vezi. Iako naša voljena osoba nije odgovorna za naša osećaja, ona ih htjela ne htjela u velikoj mjeri podstiče.

Još jedan jasan pokazatelj loše veze je svakako emotivna iscrpljenost. Srećna perspektivna veza bi trebala da vam da krila, da vas prevede preko okeana, a ne da vas zakopava sve dublje i dublje. Najjasniji faktor koji će vas probuditi iz zanesenosti u lošoj vezi je odsustvo planova za zajedničku budućnost. Ako o istima gotovo nikad ne pričate sa partnerom ili ste primijetili da vas kada ih on izlaže, nema, nestanite dok ne bude prekasno. Za novu vezu nikad nije kasno. Loše je samo gubiti previše vremena u nefunkcionalnoj vezi.

 

Izvor: Vijesti.me / Ženski magazin