Foto: Tanjug

Navijači Crvene zvezde popularne Delije „postrojile“ su prvotimce tog kluba i zatražile od njih da skinu dresove poslije poraza od Voždovca u meču šestog kola Jelen Superlige Srbije, a igrači crveno-belih su ih poslušali.

Pristalice crveno-belih su bile nezadovoljne igrom i pristupom fudbalera na ovom duelu. Poziv ispod tribine, par riječi ubjeđivanja i dresovi su završili u publici. Neko bi rekao „dobrovoljno otet“ simbol jednog tima i dvije jasne poruke: vi ovo ne zaslužujete i još jasnija: ili dajete dresove, ili dobijate batine. Navijači su uputili niz uvreda na račun igrača, čak su ih i pljuvali i gađali raznim predmetima. Navijači su postrojili igrače Zvezde, osim Bajkovića i Ninkovića. sp-zvezda_620x0

Poslije sportskog neuspjeha, fudbaleri su doživjeli veliko poniženje pa su teren napustili polugoli dok se sa tribina čulo: „Bežite na splavove, bežite na splavove“. Zvezda je poražena s 1:0, a navijači su tokom meča često prozivali fudbalere. „Dokle da nas brukate, manekeni, igrajte fudbal, … i marš iz Zvezde! Zvezdin dres brukate, dobićete batine“, vikali su navijači Zvezde.

Poslije ovog poraza trener Crvene Zvezde Slaviša Stojanović ponudio je ostavku koju Upravni odbor beogradskog kluba na večerašnjoj sjednici ipak nije prihvatio, kako se šuška jer u Zvezdi trenutno nemaju boljih rješenja na trenerskoj poziciji. Da li se nastavlja agonija nekadašnjeg prvaka Evrope ili im slijede bolji dani pokazaće vrijeme koje je pred nama.