Градоначелник Требиња Лука Петровић одржао је састанак са представницима ЈУ Водовод, надлежним представницима градског Одјељења за урбанизам и просторно планирање и представницима из ХЕТ-а везано за реализацију Пројекта изградње система водоснабријевања у Граду Требињу. Састанку је присуствовао и замјеник градоначелника Мирко Ћурић.

hp-media-group-logoРеализација Пројекта изградње и реконструкције водовода и канализације Републике Српске се у Требињу спроводи кроз три компоненте. Прва компонента је већ завршена и њом је обухваћена изградња резервоара Крш са два водоводна крака према Средњошколском центру Требиње и насељу Виногради.

Како каже градоначелник Требиња, у сљедећој фази ће бити реализована друга компонента која треба да се уговори до краја ове године. Овом компонентом ће бити обухваћен правац Подгљивље-Потклисје и замјена цјевовода до насеља Подвори у Горици.

У оквиру треће компоненте биће замјењен цјевовод од мале бране „Гранчарево“ у Горици, старом трасом жељезничке пруге, до Каменог моста.

По мишљењу стучних лица, посљедња компонента је најобимнија и најважнија, јер уз изградњу цјевовода обухвата и изградњу два резервоара на брду Црквина – један за град, а други за насеља Горње Полице и Гучину.

„Договорено је да се ова трећа компонента измијени у дијелу трасе која ће бити положена у будућу трасу обилазнице града Требиња, а која ће ићи изнад насеља Гучина. У том смислу је наложено да се изврши измјена и допуна пројектног задатка, да се достави допуњена пројектна документација и да се на тај начин развој водоводног система Града Требиња усклади са визијом града Требиња која у смислу инфраструктуре обухвата изградњу нове обилазнице“, рекао је након састанка градоначелник Лука Петровић.

Извор: Град Требиње