Настава у другом полугодишту почеће у основним и средњим школама у Републици Српској у понедјељак, 23. јануара, како је то и предвиђено Правилником о школском календару за школску 2016/2017. годину, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Министарство је затражило информације о стању на терену од предсједника актива директора основних и средњих школа како би могло процијенити да ли су створени услови у школама за несметан почетак наставе у другом полугодишту.

На основу информација предсједника актива директора основних и средњих школа, процијењено је да не постоји потреба за одступањем од правилника, те да настава у другом полугодишту може почети по плану.

Министарство просвјете и културе пратиће и даље ситуацију на терену, водећи првенствено рачуна о томе да ученици безбједно стигну до школе, наводи се у саопштењу.

Уколико због временских прилика у неким од школа не буде могућ безбједан почетак наставе, Министарство напомиње да ће доносити појединачне одлуке о почетку наставе у таквим школама.

Према Правилнику о школском календару за школску 2016/2017, зимски распуст ове године траје од 2. до 20. јануара.

Извор: rtvbn.com