Anketa „Koji sportski kolektiv je po vama najbolji u istočnoj Hercegovini ?“ je ponovo dostupna na našem portalu Hercegovina Promo.

Poslije niza nepravilnosti koje smo uočili tokom jučerašnjeg dana i noći, a koje su uzrokovane korištenjem VPN opcije skrivanja IP adrese naša redakcija je sinoć iza ponoći onemogućila glasanje u aktuelnoj anketi.

Uvidom u analitiku ankete došli smo do zaključka da je za dva sportska kolektiva došlo do nepropisnog glasanja. S obzirom da nismo predvidili da može doći do ovakvog scenarija i „prljave igre“ od strane učesnika ankete, a ponajmanje smo se tome nadali od sportista nismo u mogućnosti automatski umanjiti glasove na kontu ekipa koje su dostupne kao izbor za vaše glasove.

Po okončanju glasanja u četvrtak 20. februara u podne naša redakcija će zadržati ekskluzivno pravo da od objavljenog broja glasova oduzme nepropisne i tek po tom proglasi pobjednika ankete.

Izuzetno nam je žao što su neodgovorni pojedinci pokušali da unište veoma dobru ideju na koju smo došli i za koju svakodnevno primamo podršku velikog broja naših pratilaca.

Ovim putem upozoravamo sve učesnike da ukoliko u narednom periodu bude zloupotreba ankete zadržavamo pravo da uklonimo pojedine klubove iz daljeg glasanja i takmičenja, bez dodatnih upozorenja.

Naša redakcija je prethodnih dana izašla u susret mnogim klubovima, od kojih neki nisu ni registrovani u matičnim sportskim savezima ili čak i nisu po definiciji striktno sportski, i uvrstila ih u anketi i stoga smatramo da su ovakvi postupci pojedinaca koji su baš na takav način i našli svoje mjesto u anketi potpuno neprimjereni.

Svi vi dobronamjerni i dalje možete glasati na linku OVDJE.

 

HP, februar 2020.