Do kraja dana padavine će oslabjeti, a mjestimično i prestati.

U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuju u južnim, zapadnim i sjevernim područjima. Tokom dana padavine se očekuju i u ostalim dijelovima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Do kraja dana, padavine će oslabjeti, a mjestimično i prestati.

Vjetar slab do umjeren zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura  većinom između 6 i 12, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura  uglavnom između 15 i 22 stepena.

Objavljena je prognoza i za drugi dan vikenda, kao i prva dva dana naredne sedmice:

Nedjelja – u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom i pljuskovima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Jutranja temperatura  većinom između 5 i 10, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 15 i 21, na jugu do 23 stepena.

Ponedjeljak – u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u većem djelu zemlje. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Tokom dana, padavine će oslabiti, a do kraja dana i prestati.

Jutarnja temperatura  većinom između 4 i 10, na jugu do 13, a najviša dnevna temperatura  uglavnom između 11 i 18 stepeni.

Utorak – u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutranja temperatura  većinom između 4 i 10, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 11 i 18 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Izvor: avaz.ba