Пливачки клуб Леотар од данас је уједињен са ватерполо клубом и од првог јуна обе скције клуба почеће се са тренинзима на реновираном „олимпијском“ базену Бање.


Требињци ће тако по први пут након 1980. године, када је угашен ватерполо клуб, поново добити прилику да се баве овим спортом, који од данас постоји заједно са пливачким клубом. У складу са овом одлуком промјењен је статут пливачког клуба Леотар и од данас овај клуб се зове „Пливачки и ватерполо клуб Леотар“.


Пријаве за упис у ватерполо клуб примају се од почетка маја мјесеца, а сами тренинзи почињу првог јуна на отвореном олимпијском базену на Бањама.
Предсједник Скупштине пливачког клуба Леотар, Благоје Шупић, истакао је да му је посебно драго да Требиње послије толико година добија затворени базен, те је додао да радови на овоме комплексу теку по плану и да би Требињци могли уживати у чарима затвореног базена од септембра наредне године. Присутне је подсјетио на велике успјехе Пливачког клуба Леотар у протеклом периоду.

Предсједник пливачког клуба „Леотар“, Зоран Чучковић исказао је своје задовољство тиме што је послије толико година омогућено поновно постојање ватерполо клуба, те је додао да ће пливачки клуб преко стипендирања изњедрити двојицу високо-образованих тренера који ће бити у стању да воде тренинге у овоме клубу.Такође је рекао да ће базен на Бањама, који је годинама омиљено мјесто за купање за наше најмлађе суграђане у љетним мјесецима бити још љепши, те да ће бити омогућено и ноћно купање, што ће повећати и број тренинга током љетне сезоне.


У изјави за медије након скупштине Чучковић је подцртао да би било погубно раздвојити ова два клуба и истакао да је увјерен да ће ово донијети резултат. Исказао је посебну захвалност Никшићанима који ће до изградње затвореног базена у Требињу од првог октобра уступити свој затворени базен клубу Леотар.


Љубиша Анђелић сјетио се оснивања Пливачког и Ватерполо клуба Леотар када је 50-их година прошлог вијека на Требишњици игран Ватерполо у доста другачијим условима.

 

Срећко Ш. / Херцеговина Промо, април 2017.