Ako želite da izbjegnete konflikt sa nekom osobom, dovoljno je da znate šta je u horoskopu, jer vam upravo to otkriva na koji način je taj neko spreman da vas napadne.

OVAN

Kao predstavnik vatrenih znakova, Ovan ima vrlo kratak fitilj. U stanju je da se razbjesni i oko najmanje sitnice, a svaku uvredu doživljava kao napad na sopstveni ego. Vladar Mars ga čini nestrpljivim i agresivnim. Međutim, kako se brzo naljuti, još brže i oprosti. Njegovi napadi bijesa su burni. Ovan crveni, bjesni, urla, ali već u sljedećem trenutku sve zaboravlja i pretvara se u pravo janje.

BIK

Bik je zemljani znak i to ga čini vrlo strpljivim. Neko bi pomislio da je u stanju da trpi i dok mu neko skače po glavi, ali to i nije baš tako. Istina je da niko nema takve živce kao što ima Bik, ali kada se jednom iznervira, nije nimalo prijatno biti u njegovoj blizini. Kada mu „fitilj dogori do kraja“ pretvara se u nešto poput vulkanske erupcije. Zbog toga se svima savjetuje da ne prekorače prag njegovog strpljenja, a ako to i učine, da trče što dalje „koliko ih noge nose“.

BLIZANCI

Blizanci su izuzetno inteligentni i hiperaktivni. Nemaju ispade bjesa i panike, ali ako su iznervirani, uzvratiće to protivniku birajući prave riječi u želji da ga nadmudre, tako što će prethodno procjeniti situaciju da bi bili sigurni da svađa neće naškoditi njihovom interesu. Brzo se odljute, jer se vode logikom i razumom i ne prave probleme samo iz koristi. Svoju nervozu liječe slušanjem glasne muzike.

RAK

Rak uopšte ne troši svoje živce na druge i ništa ne može da pokrene paniku u njemu. On se brine i razmišlja zašto se iznervirao i što je bio uzrok tome, ali rijetko ima izlive bijesa. Skuplja bijes u sebi, a liječi se odlascima u kafanu ili teretanu. Nikada ne reaguje na prvu loptu, ali će iskoristiti svaku priliku da protivniku prigovara o tome šta je on sve zbog njega morao da preživi. Ovakvo zadržavanje ljutnje kod Raka može izazvati različite psihosomatske probleme.

LAV

Kao i ostali vatreni znakovi, Lavovi su eksplozivni, ali ne u tolikoj mjeri kao što je Ovan. Vrlo su razdražljivi, ali i oni nakon izvjesnog vremena zaboravljaju i prelaze preko toga. Lav reaguje odmah i pobija sve argumentima. Budući da je pravičan, zna i da popusti ako vidi da je pogriješio. Ipak, s obzirom da u suštini ne voli rasprave, a egocentrik je, na vrijeme će istjerati svoju volju i biće sve po njegovom.

DJEVICA

Djevica se smatra najsmirenijim znakom Zodijaka. Maksimalno se kontroliše i svjesna je svake svoje riječi i postupka, pa kao takva rijetko kada ružno govori ili psuje. Suzdržava emocije i ima lijepo ponašanje, jer je previše „kulturna“ da bi otvoreno pokazala svoje nezadovoljstvo. Međutim, nezadovoljna je uvijek. Ona smiruje živce tako što čita knjigu i sluša muziku u kući ili u kafani. Zbog skrivanja ljutnje s godinama postaje depresivna. Ako smatra da je pogriješila ili pretjerala, odmah će se izviniti.

VAGA

Vaga se trudi da se ne nervira ili da to barem što bolje prikrije. Pogađaju je svakakve sitnice, ček i pogrešni pogledi. Kada shvati da se satima durila bez razloga, počeće da se umiljava da bi vas odobrovoljila. Maksimum njenog bijesa je da se okrene i ode, jer joj njena diplomatska crta karaktera ne dozvoljava da ulazi u svađe.

ŠKORPIJA

Škorpiji ne treba mnogo da bi se naljutila. Prvo krene da provocira i uvijek je spremna i na niske udarce. Zatim slijedi bujica psovki, vrijeđanja, a ponekad je u stanju i fizički da nasrne na onog ko joj je izazvao bijes. Da situacija bude još gora, to joj neće biti dosta, jer mora da zadovolji i svoj osvetoljubivi nagon, pa će poslije ovog scenarija „sjesti da kuje plan“ kako da se osveti. Ona strpljivo čeka u prikrajku i traži pravi trenutak za svoju otrovnu osvetu.

STRIJELAC

Strijelac uglavnom kida živce ljudima oko sebe, jer obično kaže ono što misli i kada ga niko ništa ne pita. Kada se iznervira potpuno je nepredvidiv. Ono što je sigurno je da kada jednom iznese svoj stav, ne mjenja ga. Istovremeno je moguće da hladnokrvno izrekne svoju poruku bez želje za svađom ili da porazbija sve oko sebe od bijesa, da psuje, viče i lomi predmete po kući.

JARAC

Ljudi u ovom znaku su disciplinovani, maksimalno im uspjeva da se kontrolišu i trude se da se ne razbjesne. Ali ako Jarac na kraju ne uspije u tome, u stanju je da pravi buku i galamu i da se ne smiruje danima. Međutim, zbog dobrih odnosa s okolinom, spreman je na ustupke, iako ima nagon da uvijek sve bude po njegovom. Zna da bude vrlo nezgodan ukoliko se osjeti ugroženim, pa ide iz krajnosti u krajnost i kada vas jednom otpiše, znajte da je to zauvijek i bez druge šanse.

VODOLIJA

Vodolija se lako naljuti, ali brzo i zaboravi. Ljuti se onda kada osjeća da joj neko oduzima slobodu ili kada neko sumnja u nju. Budući da misli da sve najbolje zna, voli drugima da „soli“ pamet i govori im kako niko ne može da upravlja njenim životom. Krije od drugih kada je povrjeđena, a tada postaje najopasnija. Spremna je na agresiju i osvetu.

RIBE

Ribe su preosjetljive, sve prihvataju lično i zbog toga se često nadurene. Stalno mjenjaju raspoloženje i ne znaju šta želi. Ali zato znaju šta ne žele, pa kada neko pokuša da im pomogne u nekoj odluci i to je nešto što može da ih razljuti. Ribe, uglavnom, svoj bijes zadržavaju za sebe, što je loše po njih, jer joj to kasnije stvara depresiju i tugu. I kada se svađaju, nisu zlonamjerne, a ako im se izvinite, sve će da zaborave.

Izvor: oslobodjenje.ba