Stara poslovica kaže da „poslije kiše uvijek dođe sunce“, što bi slikovito trebalo opisati i period koji je pred Klubom malog fudbala Leotar. Najteži dani od osnivanja ovog kluba trebalo bi da su prošlost, poslije razgovora i dogovora prvih ljudi KMF Leotar sa trebinjskim gradonačelnikom  Lukom Petrovićem i prestavnikom Sportskog društva Leotar Veliborom Brnjošem.

Klub je prije sedam dana počeo sa pripremama za proljećni dio prvenstva, u kome je primarni cilj opstanak u elitnom razredu – Premijer futsal ligi BiH.

U razgovoru za naš portal predsjednik kluba Mitar Vukanović predstavio je primarne ciljeve kluba za predstojeću polusezonu.
„Na početku bih odmah da se zahvalim gradonačelniku Petroviću i SD Leotar, što su sagledali situaciju i maksimalno nam izašli u susret da uspijemo u glavnom cilju ove godine – a to je opstanak u Premijer ligi. Prvu polusezonu nismo završili kako smo planirali, ali na ruku su nam išli i rezultati ostalih ekipa koje se bore za opstanak tako da naš glavni cilj nije nedostižan“, govori Mitar Vukanović za HP i dodaje:
„Pripreme su počele kasnije od očekivanog, ali to nije veliki hedikep jer su igrači  tokom zimske pauze igrali dosta turnira tako da nisu izgubili na fizičkoj spremi. U zimskoj pauzi klub su napustili golman Antonio Petrovski te igrači Slaven Matijašević i Emrah Sarić. Sada je naš cilj da nađemo adekvatne zamjene za njih. Taj cilj uprava kluba je već počela da realizuje i prvo pojačanje je već pristiglo u klub.“
Nikola Valentić

Radi se o igraču Nikoli Valentiću koji do sada nije igrao mali fudbal, ali ima zavidnu karijeru kada je u pitanju veliki fudbal. Između ostalih klubova ovaj novopečeni Trebinjac igrao je za nekoliko klubova sa prostora bivšeg Sovjetskog Saveza koji spadaju među najrespektabilnije u svojim zemljama  ( Anzhi Makhachkala,  Sibir Novosibirsk, Gabala ), te u više ekipa u Super ligi Srbije a najveći igrački uspjeh ostvario je sa ekipom Jagodine, sa kojom je osvojio Kup Srbije 2013. Iako nije igrao mali fudbal  svojim iskustvom sa velikog fudbala može značajno doprinjeti rezultatima i cilju trebinjske ekipe ove godine.

„Još nam ostaje da u narednim danima riješimo igrački kadar na poziciji golmana, te još jednog igrača. Obećavamo navijačima da će ekipa dati svoj maksimum i da ih neće razočarati te da će se i sljedeće sezone na parketu dvorane u Trebinju igrati Premijer liga“, dodaje Vukanović za naš portal.
KMF Leotar prvo kolo proljetnog dijela prvenstva igra pred svojom publikom 17. februara sa ekipom Centra iz Sarajeva.
.
HP, febrauar 2018.