Trebinje je jedan od rijetkih gradova koji će organizovati doček pravoslavne Nove godine na otvorenom. Pod stoljetnim platanima 13. januara zagarantovan je dobar provod, a sve prisutne zabavljaće Ana Kokić. I ovoga puta svoja vrata otvoriće drvene kućice sa hercegovačkim delicijama u sklopu manifestacije „Vikned dani. Organizator su gradska uprva i Turistička organizacija Trebinje.

„S obzirom da je doček međunarodne Nove godine bio uspješno organizovan, da smo imali mnogo gostiju, posebno iz zemalja regiona iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske, očekujemo da će i naredni vikend kada se dočekuje pravoslavna Nova godina biti podjednako uspješan i koristim priliku da pozovem sve da u što većem broju izađu na trg. Zvijezda večeri biće Ana Kokić, a očekujemo da će se ljudi dobro provesti“, ističe Žarko Vico iz Turističke organizacije Trebinja.

Doček međunarodne Nove godine oborio je sve rekorde i opravdao sva očekivanja, a prije desetak dana Trebinje je bilo preplavljeno turistima. U Gradskoj upravi očekuju da će se isto desiti i narednog vikenda.

„Ja se nadam i ovaj koncert koji smo planirali da će proći prije svega u najboljem mogućem redu i da će biti lijepo vrijeme da izvede prije svega Trebinjce na trg, ali i naše goste, jer vidjeli ste i sami da su Trebinjci prepoznatljivi kao gostoprimljivi i gostoljubljivi ljudi. Ja se nadam kako ove godine, tako i narednih da ćemo koncertima privlačiti ljude, ali isto tako i našim gostoprimstvom jer to je nešto što nemaju mnogi“, ističe v.d. gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić.

… 5,4,3,2,1 Srećna Nova godina 🎊🎉🌠Dženan Lončarević na prepunom Trgu slobode u Trebinju 31.12.2018.www.hercegovinapromo.com

Posted by Hercegovina Promo – Radio Padrino on Понедељак, 31. децембар 2018.

Dio atmosfere sa koncerta Dženana Lončarevića u Trebinju 31.12.2018.

 

Januarskim praznicima Trebinje je dokazalo da s pravom nosi status „turstičkog mjesta“. Nadležni kažu da su ovoga puta dokazali da mogu stati rame uz rame sa turističkim mjestima iz komšiluka. Obećavaju da će sljedeće godine organizovati još bolje i zanimljivije praznične dane.

 

HP, januar 2019.