Начелници општина Сарајевско-романијске и Дринске регије, на састанку са предсједницом Владе Жељком Цвијановић, изнијели су јединствен став да би траса будућег брзог пута Сарајева – Београд требало да иде источним дијелом Републике Српске.
Подсјетивши да је траса, која би ишла источним дијелом Српске, предвиђена и стратешким и планским документима Српске, начелници општина Пале, Соколац, Рогатица, Ново Горажде и Вишеград су нагласили да је то јединствена шанса за развој овог дијела Републике.
Састанак начелника општина Сарајевско-романијске и Дринске регијеФото: СРНА

Куда ће ићи брза цеста од Сарајева до Вардишта на истоку и западу, и Сокоца и Горажда на југу? Консултантски тим у понуди има 30-ак варијанти, у зависности од тога шта је циљ – брзина, покривеност или еколошки фактор.

„То укључује постојеће трасе магистралних путева М5 и М19, а анализом су обухваћени и регионални правци. Циљ нам је да пронађемо рјешење за брзу саобраћајницу у пуном профилу, односно за вожњу од 100 километара на час“, рекао је вођа консултантског тима Драган Гагић.

Пројекат, који се разматра годинама сада улази у завршну фазу. Прелиминарну документацију надлежни очекују до краја године.

Помоћник министра саобраћаја и веза Републике Српске Наташа Костић подсјетила је да је БиХ путем пројекат ИПА 2012. године аплицирала према ЕУ за грант средства за финансирање израде студијске документације за брзи пут Сарајево-Вардиште, који се налази на рути три у свеобухватној мрежи ЕУ.

„Када консултант заврши посао и понуди оптималну трасу изградње брзог пута Сарајево-Вардиште, БиХ, односно надлежна ентитетска министарства треба да аплицирају према Европској комисији за грант средства за израду пројектне документације и након тога да се размишља о обезбјеђењу финансијских средстава за реализацију пројекта“, рекла је Костићева.

Делегација ЕУ обећава да ће препоручити најприхватљивије рјешење, али и обезбиједити око 10 милиона евра за касније фазе идејних главних пројеката, ако то од њих буде тражено. Док се разматрају познате варијанте ове саобраћајнице, још нема договора о јединственој траси ауто-пута Сарајево-Београд, о чему је у министарству требало да разговара радна група.

Представник Делегације ЕУ у БиХ Горан Филиповић рекао је да се пројект израде студијске документације за брзи пут Сарајево-Вардиште разматра већ дуго година, да би сад улазио у финалну фазу.

„Ми нисмо задужени за израду пројектне документације за овај фамозни аутопут Сарајево-Београд, али ово би могло бити једна од варијанти тог пута и могло би помоћи у изналажењу решења“, рекао је Филиповић.

О ауто-путу који би повезивао Сарајево и Београд разговарали су и начелници пет општина са премијерком Српске. Истакли су да је актима Парламента Српске јасно дефинисана траса од Вишеграда, преко Устипраче, Рогатице, Подроманије, Романије и Љубогоште.

Младен Ђуревић, начелник Вишеграда нагласио је да су начелници из овог дијела Срспске изнијели став да Пале, Соколац, Рогатица, Ново Горажде и Вишеград морају бити неизоставне општине за овај пут који ће ићи из правца Србије.

Са овим ставом сагласна је и Влада Српске. Премијерка Жељка Цвијановић поручила је да Влада стоји иза ове трасе, која је једна од приоритета.

 

Извор: РТРС