Holivudsko ostvarenje „Jumanji: Dobrodošli u džunglu“ od četvrtka će biti na repertoaru domaćih bioskopa. Film je već prikazan u SAD i za prvi vikend prikazivanja osvojio je odlične kritike te zaradio 34 miliona dolara.Ovo avanturističko ostvarenje je svojevrsni omaž legendarnom glumcu Robinu Vilijamsu, koji je preminuo 2014. godine, a koji je glumio u originalnom filmu „Jumanji“ 1995. godine.

U novom ostvarenju, koje je režirao Džejk Kasdan, glavne uloge tumače Dvejn Džonson, Džek Blek, Kevin Hart, Karen Gilan, Nik Džonas i Bobi Kanavel.

Radnja filma prati grupu tinejdžera koji su prebačeni u virtuelni svijet video-igre „Jumanji“ i u kojoj igraju na osnovu karaktera koje su izabrali. Njihov zadatak i misija su da pobijede igricu jer se jedino na taj način mogu vratiti u stvarni svijet.

Sajt Rotten Tomatoes, kojeg holivudska produkcija okrivljuje za loše recenzije svih filmova koji su objavljeni ove godine, opisao je novi „Jumanji“ film kao prijatno osvježenje na velikom platnu.

Osim ovog filma, na američkom boks ofisu pojavio se i film „Downsizing“, koji je rađen po uzoru na legendarni serijal komedija „Draga, smanjio sam djecu“.

Radnja ovog ostvarenja prati lik Pola Safraneka koji je kancelarijski radnik i koji želi svoj život da učini zanimljivijim tako što će se podvrgnuti programu smanjivanja. Naučnici koji su osmislili ovaj program ističu da je svrha smanjivanja spas planete koja postaje prenaseljena, međutim kandidati koji se prijavljuju za smanjivanje to rade isključivo zbog novca i lagodnog života. Kasnije će Pol saznati da su i državni neprijatelji takođe smanjeni da bi ih na taj način vlada neutralisala.

Glavne uloge u ovom ostvarenju tumače Met Dejmon, Kristofer Valc, Hong Čau i Kristen Vig. Režiju filma „Downsizing“ potpisuje Aleksander Pejn.

Film, koji je imao budžet od 12 miliona dolara, nije prošao baš najbolje kod američke publike tokom prvog vikenda prikazivanja, pa je zaradio tek dva miliona dolara.

Sajt Rotten Tomatoes je opisao film kao osvježenje kada je u pitanju glumačka postava, a dokaz za to je i glumica Hong Čau, koja je dobila „Zlatni globus“ za najbolju sporednu ulogu. Na velika platna domaćih kino-dvorana stiže 4. januara.

 

Izvor: Nezavisne novine