Prema informacijama od sinoć na području istočne Hercegovine aktivno je 15 požara, koji ne ugrožavaju stambene objekte i imovinu građana, rečeno je Srni u Regionalnom centru Republičke uprave Civilne zaštite, čije je sjedište u Bileći.

Na području opštine Gacko aktivni su požari u mjestima Donja Bodežišta, Braićevići i Cernica, a u toku dana izbio je požar na Lipniku koji je prijetio da ugrozi kuće, ali su ga vatrogasci odbili od stambenih objekata.

Na području opštine Ljubinje i dalje je aktivan požar kod sela Кrtinje koji se širi u pravcu planine Viduše, kao i požar u mjestu Žrvanj.

Prema informacijama iz Regionalnog centra, na području opštine Nevesinje aktivni su požari u selima Zalom, Кolesko, Кovačići koji ne prijete naseljima.

Vatrogasci su u toku dana ugasili četiri požara na području nevesinjske opštine.

Pet požara aktivno je na području Bileće, i to u selima Granica, Davidovići, Baljci, Selišta i Simijova i oni ne ugrožavaju stambene objekte.

Na području Trebinja i dalje je aktivan požar na Trebinjskim brdima koji ne ugrožava imovinu građana.

Pripadnici vatrogasnih jedinica iz istočne Hercegovine danima se bore sa požarima, a svakodnevno izbijaju novi, zbog čega su više puta apelovali da stanovništvo ne pali vatru na otvorenom.

Izvor: RTRS