Хотел Бистрица на Јахорини протекли викенд био је домаћин велике медијске промоције гастро понуде Републике Српске која је одржана у организацији Министарства трговине и туризма РС и серијала „Кухињица“.

ЈУ Туристичка организација Града Требиња заједно са „Херцеговачком кућом“ која послује у склопу  Аграрног фонда Града Требиња и Удружењем „Slow food Convivium“ Требиње је у суботу 16. децембра приредила презентацију туристичке гастономске понуде Херцеговине у оквиру које су представљени и дегустирани аутентични традиционални херцеговачки производи и специјалитети попут херцеговачког пршута, телетине испод сача, више врста херцеговачког сира, меда, смокава и производа од смокава, граха пољака, цицваре, приганица али и препознатљивих херцеговачких вина од аутохтоних сорти грожђа, те ракије лозе и ракије од смокве.

Међу 100 присутних учесника који су били и директни конзументи херцеговачких гострономских специјалитета били су представници преко 20 ТВ кућа, штампаних и интернет медија који су изнијели јако позитиван став оним што су видјели и конзумирали, па нема ни сумње да ће кроз ће своје прилоге гастро туристичку понуду Херцеговине на најбољи могући начин пласирати на 34 ТВ станице, бројна штампана и интернет издања у БиХ, Србији и Региону.

Промоцији су присуствовали представници Министарства трговине и туризма РС, Туристичке организације Републике Српске, али и представници бројних привредних и пословних субјеката из области туризма и угоститељства са Јахорине који су исказали висок ниво интересовања за склапање послова са произвођачима из Требиња у вези заступљености презентованих производа у њиховим пословним објектима.

Додаћемо да је уз ТО Златибора требињска Туристичка организација била једина туристичка организација из окружења која је имала директна задужења организовања презентације гастрономске туристичке понуде своје регије.

 

Извор: ТО Требиње