Večeras u 20.00 časova, u Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju biće održan koncert klasične gitare Nikole Jelačića.

Nikola Jelačić je rođen u Trebinju 1998. godine, gdje je završio osnovnu muzičku školu u klasi profesorke Danice Кurtović. Dalje muzičko obrazovanje nastavio je u Beogradu u srednjoj muzičkoj školi „Josip Slavenski“ u klasama profesora Dalibora Naumovića i Slobodana Milivojevića.

Trenutno je student četvrte godine na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Aleksandra Hadži – Đorđevića. Osvojio je mnogobrojne nagrade od kojih se ističu: prva nagrada i zvanje lauerata na republičkom takmičenju 2016. godine, prva nagrada na Naisus festivalu u Nišu 2015. godine i druga nagrada na Vojvođanskom festivalu u Novom Sadu 2016. godine.

Pored takmičarskih aktivnosti bio je aktivan kao izvođač na koncertima (kamernih ansambla, orkestra i hora). Tokom školovanja usavršavao se kod istaknutih svjetskih gitarista i pedagoga među kojima su: Zoran Dukić, Кostas Кociolis, Srđan Tošić, Vera Ogrizović i mnogi drugi.

Na programu će biti izvođena djela: Johana Sebastijana Baha, Hoakina Rodriga, Maura Đulijanija, Maria Кastelnovo – Tedeska i Johana Кaspara Merca.

Ulaz je slobodan.

 

 

HP, avgust 2019.