U srijedu, 8. maja 2019. godine, sa početkom u 20.00 časova u Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju biti upriličeno otvaranje izložbe „15 godina sa Vama“, polaznika Škole slikanja i crtanja Centra „Кembridž“ iz Trebinja.


Centar Кembridž je osnovan 2004. godine i djeluje na području Istočne Hercegovine, a u saradnji sa Кembridž Centrom Banja Luka. Primarna djelatnost Centra je učenje stranih jezika.

U sklopu Centra već petnaest godina djeluje Škola slikanja i crtanja, sa podružnicama u Gacku, Bileći, Nevesinju i Trebinju. Za ovo vrijeme kroz školu je prošlo više stotina polaznika, a izloženo je više od hiljadu radova. Polaznici škole su uzrasta od 6 do 18 godina.

Ove godine, na izložbi povodom 15 godina postojanja škole slikanja i crtanja, biće izloženo 47 djela mladih umjetnika. Na njihovim radovima tematika je raznolika (portreti, mrtve prirode, pejsaži, slobodne kompozicije), kao i način izražavanja. Tehnike koje su zastupljene su crteži olovkom i tušem, ali i slikarske tehnike tempera, akril i ulje na platnu.

Školu vode profesori Jelena Glogovac Savić za Gacko, Dragan Batinić za Nevesinje, Jelena Uljarević za Bileću i Sandra Cumbo za Trebinje, pod rukovodstvom direktorke Centra Кembridž, gospođe Vere Milošević.

Izložba se može pogledati od 8. do 18. maja 2019. godine u Muzeju Hercegovine u Trebinju.

 

HP,maj 2019.