Центар за одрживи развој и екологију вечерас је у Музеју Херцеговине у Требињу, у оквиру првог „Зимзограда“, приредио 7. колективну изложбу фотографија под називом „Љепоте природе“, преноси Срна.

Поставку изложбе чини 36 фотографија 19 аутора из Републике Српске, БиХ, Србије и Црне Горе, и то бројних пријатеља и љубитеља природе, научних радника, биолога и еколога са којима Центар за одрживи развој и екологију има партнерске односе.

Отварајући изложбу, фотограф Јован Видаковић рекао је да се фотографије могу подијелити у двије цјелине, и то на орнитолошку, односно оне на којим су приказане птице и на оне које представљају флору и фауну БиХ и земаља региона.

„Мотиви на фотографијама су углавном планински масиви, инсекти и језера. Ова изложба је доказ да је наша земља лијепа и да гдје год уперите фотоапарат направићете добру фотографију“, навео је Видаковић и додао да је природа вјечита инспирација за све фотографе.

Предсједник Центра за одрживи развој и екологију Александар Вукановић каже да су на изложби заступљени и радови професионалних и аматерских фотографа, што јој, због своје разноврсности, даје још већи значај код публике.

„Планирано је да изложба буде приређена на отвореном, у оквиру `Зимзограду`, али због временских неприлика, а уз велику љубазност особља Музеја, постављена је у холу ове установе културе“, истакао је Вукановић.

Центар за одрживи развој и екологију је организација удружења грађана и њени чланови су учесници многих научних скупова и експедиција које се баве заштитом и очувањем животне средине, те има развијену сарадњу са бројним сродним организацијама из региона.

Изложба ће бити отворена у наредних 20 дана.

 

Извор: Срна