Samir Salčin iz Mostara jedan je od najboljih fudbalskih freestylera u regionu, što su potvrdili brojni nastupi koji su za njim.

 

Prvu nagradu Salčin je osvojio u nagradnoj igri BH Telecoma, gdje su njegove akrobacije sa loptom pridobile najviše likeova na Facebooku.

Pobjeda je značila put na Mundijal u Brazil. Tamo se Salčin odlično zabavljao, a svoje bravure sa loptom snimio je na nekoliko destinacija u zemlji fudbala.

https://www.youtube.com/watch?v=OkP-gbp0cuA

 

Freestyle footoball Salčina je privukao gledajući snimke najboljih svjetskih freestylera. Najviše savjeta u početku dobio je od Mirana Prinera upamćenog po nastupu u Super talent.
“Sve je krenulo spontano nakon povrede koja me je odvojila od fudbalskog terena. Do mene je došao prijatelj i donio mi CD sa snimcima žongliranja freestylera”, prisjetio se Salčin koji je svoje prve nastupe imao u Sarajevu.

Već pet godina Salčin se profesionalno bavi freestyleom. Trenira pet ili šest puta sedmično, a iza njega su tri Svjetska prvenstva i brojni nastupi pred publikom u BiH. Svoje znanje Salčin u budućnosti namjerava prenijeti na mlade naraštaje, pa će uskoro pokrenuti školu za freestyle.

Izvor: klix.ba