Na Međunarodnom sajmu privrede, prehrane i turizma Dani trešnje koji će se održati od 19. do 21. juna u Mostaru biže prezentiran i jedan novi turistički projekat u Mostaru – gondolska žičara koja bi se instalirala na prostoru Rujišta, rekao je direktor sajamske manifestacije Salem Bubalo.

– Siguran sam da bi to preporodilo ove prostore, a gosti koji dolaze u Mostar bi tako imali kompletniji nivo ponude. Taj projekta će biti prezentiran na svečanosti otvorenja sajma, a dolaze važni gosti koji imaju iskustva s takvim projektima u svojim destinacijama – dodao je Bubalo, prenosi portal eKapija.

Zbog projekta gondole na Rujištu na sajmu će sarajevska iskustva sa žičarom na Trebeviću prezentirati gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka. Najavljen je i dolazak gradonačelnika Raške u Srbiji na čijem lokalitetu se nalazi gondola na Kopaoniku.
– Dolazi nam i italijanski ambasador u našoj zemlji Nicola Minasi koji želi da razmotri mogućnosti investiranja upravo na ovu temu – najavio je Bubalo.
Na sajmu će čelni ljudi Grada Mostara potpisati sporazum o partnerstvu sa Zrenjaninom, a biće prezentirani i turistički potencijali Irana.
Izvor: eKapija