Талијанска глумица с паришком адресом Моника Белучи јуче је прошетала црвеним тепихом на филмском фестивалу у Венецији у друштву Емира Кустурице те је главна звијезда његовог новог филма ‘На млијечном путу’, у којем редитељ и сам глуми.

Иако интервјуе даје на капаљку, 51-годишња је Талијанка за „Paris Match“ открила неколико занимљивих детаља о сарадњи с Кустурицом, због чега је и проговорила српски, бившем мужу Винценту Цасселу, његовој новој цури и својим педесетима.

Требало је чак три године да Емир Кустурица заврши свој нови филм. Било је на сету свађа, суза, ломова, скандала, Моника Белучи је губила живце, но није одустајала. И каже, исплатило се. Весели се свјетској премијери филма у Венецији.

‘То је предивна љубавна прича за одрасле која се догађа у јеку рата на Балкану. У фокусу је двоје људи који су изгубили све што су имали и више им ништа није преостало осим љубави. Има ту насиља, страсти, поезије, свега оног што Кустурица воли’, каже Моника Белучи, објаснивши како ју је том редитељу првенствено привукла животна страст коју улаже у свој посао, те снага и искуство. Понекад зна бити контрадикторан, но у њему лежи пјесник, каже.

‘Има нешто заводљиво у зрелим мушкарцима који имају животно искуство, али су немирни и бијесни у исто вријеме, но ту своју ману знају уложити у нешто креативно. Умију итекако направити збрку од свог живота, али то није оно најважније кад их посматрамо са стране. Погледајте Мика Џегера са 73 године – и даље живи живот као да му је тридесет, те чека и своје осмо дијете. Има нешто еротично у моћном дојму који остављају такви мушкарци, барем мени. Цијели живот људи ме посматрају, но мало ко ме успио истински видјети. Управо зато волим Кустурицу, а он је један од ријетких који ме види такву каква заиста јесам’, објаснила је Белучи, чијег љубавника у филму глуми управо Кустурица. 

PromoДуг низ година је на филму, но у њој је, тврди, она иста глумачка страст као и прије 20 година.

‘Некад су ме у животу водили хормони и импулси, а с годинама си промишљенији у свему, па и кад је сексуалност у питању. Но још има забаве у мом животу. Кад се секс испреплете с љубављу, нема ништа љепше. Данас не могу замислити то да с неким водим љубав без емоција’, искрена је била Белучи

Није одбила одговорити ни на питање о новој младој дјевојци свог бившег супруга, глумца Винсента Касела, с којима има двије кћери. За разлику од њега, који је овог љета на Инстаграму показао своју млађахну одабраницу, она од развода прије три године свој интимни живот упорно скрива. 

‘Винцент води свој живот, ја свој. Своју приватност морам штитити првенствено због своје дјеце која нису јавне особе. А како се тренутно осјећам? Као лутка коју сам недавно купила у Мексику и која за Мексиканце симболизира њихов највећи празник, Гозбу мртвих, крај и нови почетак. И сама сам на неком новом почетку’, признала је Моница. 

Profimedia
Инсерт из филма „На млијечном путу“

Извор: t-portal.hr