Radnici gatačkog „Vodovoda“, koji su juče ujutru stupili u generalni štrajk zbog neisplaćene četiri plate i ostalih primanja, su u veoma teškoj situaciji, a zbog ogromne dubioze u ovom preduzeću moguć je i stečaj, rekao je izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Trebinje Dragan Simović.

On je rekao novinarima u Gacku da je upoznat o problematici gatačkog „Vodovoda“, čiji su dugovi, kako navodi, sve veći.

On tvrdi da su glavni krivci za probleme u ovom preduzeću koji se gomilaju godinama rukovodstvo „Vodovoda“ i opštine Gacko.

„Osnovni problem jeste to što rukovodstvo firme zajedno sa opštinom ne radi svoj posao, a to je da obezbijede posao radnicima i plate. Sve je moguće, ali ako dubioza firme prevazilazi njenu vrijednost onda je i stečaj izlišan“, navodi Simović.

Prema njegovim riječima, štrajk radnika gatačkog „Vodovoda“ zakazan je u zakonskom roku, svi relevantni subjekti u opštini su upoznati o tome i radnici imaju punu podršku Saveza sindikata i Granskog sindikata za građevinarstvo i stambeno-komunalne djelatnosti.

Radnicima gatačkog „Vodovoda“, koji su proces rada smanjili na minimum, danas se nije obratio niko od čelnika opštine Gacko.

 

 

 

 

Izvor: SRNA