Dvogodišnji dječačić iz Indije svakodnevno provodi sate u druženju s čoporom od 20 majmuna, dvostruko većih od njega samog.

Hrani ih i igra se s njima, zbog čega ga žitelji sela smatraju reinkarnacijom boga majmuna.djecak 1Čim se vrati iz vrtića, mali Samart napuni džepove hranom i istrči napolje da bi nahranio drugare, koji ga već strpljivo čekaju ispred kuće. Oni najhrabriji već u šest sati ujutro ulaze u njegovu sobu i bude ga.

Prijateljstvo između čopora lengura i malog dječaka toliko je veliko da se roditelji uopšte ne plaše da ih ostave same.djecak 2

Među žiteljima sela Alapura, na jugu Indije, Samart je stekao status “blagoslovenog” djeteta. Mnogi ga porede s Moglijem, junakom Kiplingove “Knjige o džungli”. Iako još ne ume da govori, imitira zvuke koje ispuštaju njegovi majmunski prijatelji. Mališanovi roditelji Sunil (38) i Nanda Bangari (35) kažu da seljani vjeruju da je Samart inkarnacija Hanumana, hinduističkog boga majmuna.djecak 3

– Igra se s njima i hrani ih. Majmuni ga vole i ne ljute se čak ni kada ih povuče za rep – kaže njegova majka Nanda.

Neobično prijateljstvo počelo je kada je dječak imao samo šest meseci i kada mu je majmun uzeo hranu iz ruke.djecak 4

– Skupili su se u velikom broju ispred kuće i gledali kako jede, a jedan mu je iznenada prišao i oteo mu hranu iz ruke. Samart nije zaplakao, već je počeo da gestikulira. Od tog dana majmuni dolaze svakodnevno. Navikli smo na njihovo prisustvo i Samartov lijep odnos s njima – kaže otac Sunil.

 

Izvor: ATV