Fudbaleri Mladosti su u poslednjem 15 kolu jesenjeg dijela prvenstva Druge lige RS grupa „Istok“ gostovali u Rogatici gdje su se sastali sa domaćom ekipom Mladost i nanijeli im težak poraz od 5:0 što je ujedno i najveća pobjeda Mladosti ostvarena na gostujućem terenu.

Sreten Nikolić svojim prvim pogotkom u 10 minutu za vođstvo od 1:0 otvara goleadu Mladosti na današnjoj utakmici. Nedugo posle njega u 16 minutu najbolji strelac Mladosti u jesenjem dijelu prvenstva Rajko Ćeranić postiže pogodak za vođstvo od 2:0 što je bio rezultat prvog poluvremena. U drugom poluvremenu svoju dobru igru igrači Mladosti za svega petnaestak minuta krunišu postizanjem tri pogotka.

U 53 minutu mladi Ivan Vuković postiže pogodak za 3:0 da bi u 64 minutu Rajko Ćeranić povećao rezultat na 4:0. To je ujedno bio njegov 12 pogodak u jesenjem dijelu prvenstva i drugo mjesto na listi strelaca posle golgetera OFК Glasinca 2011, Neđa Šuke koji je postigao 14 pogodaka.

Sreten Nikolić u 69 minutu postiže svoj drugi pogodak a peti za Mladost i potop domaćina. Ovim bodovima djelimično su nadoknađeni bodovi izgubljeni na domaćem terenu.

Sudije: Aćimović i Taborin (Zvornik) i Кrunić (Foča)
Strijelci: Nikolić u 10 i 69 min, Ćeranić u 16 i 64 min i Vuković u 53 min (Mladost) .
Žuti kartoni: Salatić i Guzina J (Mladost)

Mladost Gacko:S. Guzina, J.Guzina,Nikolić (od 81 min Lučić),Lozo (od 71 min Elek),Mrković, Salatić, Goranović, Vuković, Ćeranić Bratić, Кomnenić.

Nakon odigranih 15 kola jesenji prvak je ekipa FК „Leotar“ Trebinje sa 35 bodova ispred Drine iz Zvornika sa 31 bodom. Mladost je završila jesenji dio prvenstva na sedmom mjestu sa osvojena 23 boda.

U narednom 16 kolu Prvenstva RS – Druga liga „Istok“koje se igra početkom marta 2020 godine fudbaleri Mladosti gostuju u Foči gdje se sastaju sa domaćinom FК „Sutjeska“ .

 

 

 

HP, novembar 2019.