, Image: 158156313, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Tetra Images

Ево колико треба партнер да буде старији / млађи од вас за једну срећну и задовољну везу!

Иако се каже да “права љубав године не броји” научници са Универзитета Емори у Атланти доказали су да ипак постоји идеална разлика у годинама која донекле гарантује квалитетан и добар однос.У истраживању у којем је учествовало три хиљаде људи, научници су покушали да сазнају у коликој мери разлика у годинама између партнера утиче на квалитет односа.

Парови код којих је разлика у годинама износила пет година разлике у годинама имали су 18 одсто веће шансе за прекид од парова у којем су партнери вршњаци.

Парови у везама у којима су партнери били старији или млађи десет година су имали 39 посто више шансе да раскину, а они с 20 година разлике су имали 95 посто већу шансу да раскину.

Истраживачи су дошли до закључка да је најбоља разлика у годинама једна година, те да парови с том разликом у годинама имају само три одсто шансе за прекид љубавне везе.

Стручњаци верују да је разлог за оваквих резултата чињеница да људи у различитим раздобљима живота желе другачије ствари, другачије гледају и цене животне вредности и на другачији начин заправо виде и доживљавају свет.

Извор: cosmopolitan.rs