Na 16. Majskim susretima u Lazarevcu učenici i nastavnici Osnovne muzičke škole „Sveti Roman Melod“ osvojili su četiri prve i jednu drugu nagradu.

U konkurenciji mladih gitarista, učenice trećeg razreda Lana Brenjo i Anđela Budalić, u klasi nastavnika Alekse Tarabanovića, od stručnog žirija su dobile po 95 bodova i tako zaslužile prvu nagradu.

Harmonikaš Nikola Кovačić, učenik drugog razreda u klasi nastavnika Nikole Vukovića, dobio je drugu nagradu.

U konkurenciji mladih pijanista učenica trećeg razreda iz Područnog odjeljenja Gacko Sretenka Šupljeglav u klasi nastavnika Miljana Gutovića zaslužila je prvu nagradu.

Кamerni trio u čijem sastavu je bila nastavnica nevesinjske muzičke škole Marija Mastalo koja je svirala na klaviru osvojio je laureatsku titulu u kategoriji kamerna muzika. Podsjećamo, Mastalo je bila laureat i na Akordeon artu u Istočnom Sarajevu, dok je na Internacionalnom festivalu „Donne in musica“ u Beogradu osvojila prvu nagradu.

Organizatori muzičke manifestacije u Lazarevcu su Muzička škola „Marko Tajčević“ i Udruženje muzičkih pedagoga i stvaraoca „Vivače“.Festival čine koncerti umetničke muzike, takmičenja učenika muzičkih škola i studenata muzičkih akademija iz Srbije i inostranstva kao i programi kolektivnih javnih dabata.

Izvor: Radio Nevesinje