U Omladinskoj školi FK Leotar je od svoje šeste godine, a posljednje dvije godine mladi Stefan Gudelj ostvaruje zapažene rezultate u klubovima iz srpske prestonice.

Ovaj jedanaestogodišnji dječak iz Trebinja sa fudbalskom loptom se aktivno druži više od pet godina i u tom periodu sa matičnim Leotarom ostvario je niz uspjeha i priznanja koja nisu ostala nezapažena od strane skauta najvećih fudbalskih klubova Balkana.

Na preporuku trenera Omladinske škole Leotara Miodraga Bodiroge prije dvije godine Stefan odlazi na probu u OFK Beograd, gdje je više nego zadovoljio ukuse trenera, a poslije odličnih igara na brojnim turnirima (posebno se istakao kao najbolji igrač renomiranog Čin-čin kupa na Zlatiboru) stigao je i poziv velike Crvene zvezde sa čijim dječacima Stefan Gudelj nastupa od juna mjeseca ove godine.

Neobična je priča sa kojom se ovaj dječak i njegova porodica susreću u ostvarenju svojih snova. Naime Stefan i njegov otac Željko svakog vikenda putuju na relaciji Trebinje-Beograd, gdje Stefan sa vršnjacima iz Crvene zvezde odradi treninge i odigra subotom utakmicu. Dječak najčešće put dug bezmalo 500 kilometara prespava i spreman i oran dočeka fudbalske obaveze u Beogradu. Potom slijedi put nazad i redovne obaveze u školi i matičnom Leotaru.

„Nije jednostavno postići sve to uz druge porodične obaveze koje nisu male. Velike su obaveze oko organizacije putovanja, ali ćemo istrajati koliko god bilo teško i koliko god sami bili na ovom putu. Stefan nam uzvraća izuzetnim zalaganjem, a jedina satisfakcija nam je kada stignu brojne pohvale i trofeji koji prate njegove partije“, govori za naš portal Željko, Stefanov otac.

Stefan je učenik trebinjske Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i aktuelni član Omladinske škole FK Leotar, u kojoj imaju potpuno razumjevanje za njegove nastupe i rad u Beogradu.

Sa Crvenom zvezdom ovaj mladi Trebinjac već je uspio da osvoji tri turnira, a najdraži mu je upravo minuli Memorijal „Ljubinko Akšam“ koji je odigran u njegovom rodnom gradu.

 

 

Hercegovina Promo, oktobar 2017.