Jedanaestogodišnji Stefan Gudelj iz Trebinja upravo se vratio sa priprema koje je obavio sa vršnjacima FK Crvene zvezde u Ankaranu u Sloveniji.

O ovom talentovanom dječaku pisali smo i ranije, sa posebnim osvrtom na kuriozitet i odricanja koja pravi Stefanova porodica u želji da mu obezbjedi uslove za bavljenje fudbalom na visokom nivou u svojoj uzrasnoj kategoriji. Naime, Stefan i njegov otac Željko, gotovo svaki vikend putuju na relaciji Trebinje-Beograd, gdje Stefan obavlja treninge u crveno-belom dresu.

Na pripremama u Sloveniji mladi Gudelj je nastupio u dvije pripremne utakmice u kojima je njegov klub slavio ubjedljivo protiv vršnjaka iz Slovenije rezultatima 13:0 i 7:0.

„Osjećam veliku zahvalnost prema Leotaru, gdje svi imaju razumjevanje za moje aktivnosti u Beogradu. Takođe, hvala i treneru u Crvenoj zvezdi na svemu do sada“, ističe Stefan, koji je paralelno i član trebinjskog kluba sa kojim već u četvrtak putuje na međunarodni omladinski turnir u Minhen.

Gudelji su se podjelili u obavezama oko Stefana. Majka, brat i sestra pružaju pomoć Stefanu u školi, dok je otac zadužen za „sportski sektor“. Uz razumjevanje nastavnog kadra Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Trebinju zbog nešto većeg broja opravdanih izostanaka, Stefan je i vrlo dobar učenik što upotpunjuje ovu uspješnu sportsku priču.

„Nije jednostavno postići sve. Brojne su i velike obaveze oko organizacije Stefanovih putovanja, uz druge porodične obaveze, ali ćemo istrajati koliko god bilo teško i koliko god sami na ovom putu bili“, ističe Stefanov otac Željko.

 

HP, februar 2018.