Национални парк „Сутјеска“ окупио је ове седмице волонтере из Фоче и Белгије који чисте и уређују обале ријеке Сутјеске и простор за камповање.

У оквиру „Волонтерског кампа младих“, који финансира Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, на Тјентишту бораве 23 фочанска средњошколца са једним професором, а придружило им се осам студената из Белгије, који су дошли посредством пројекта организације „Тера Динарика“.

Шеф сектора за промоцију и развој Националног парка „Сутјеска“ Мирјана Радовић рекла је Срни да је с обзиром да оба пројекта имају исте активности одлучено да млади из Фоче и Белгије буду скупа, тако да све раде заједно.

Она је навела да су младе волонтере организована предавања о екологији, заштити животне средине и улози националних паркова, а посебан акценат је дат волонтерским радним акцијама.

„Млади волонтери чисте и уруђују обале ријеке Сутјеске, простор за камповање. Већ су офарбали спортске терене, а фарбаће и мост на ријеци Сутјесци. Осим тога, имаће излете у прашуму Перућицу и на Пријевор подно Маглића“, навела је Радовићева.

„Волонтерски камп младих“ почео је у недјељу, 1. јула, и трајаће до петка, 6. јула.

 

Извор: РТРС