Bilećki karatisti Saška Ilić i Pavle Mihić plasirali su se na Balkansko prvenstvo koje će krajem maja biti održano u Banjaluci.

Saška Ilić osvojila je zlatnu, a Pavle Mihić bronzanu medalju. Saška se za medalju borila u kategoriji djevojčica do 12 godina, a u konkurenciji 32 takmičarke.
„Dugo smo se pripremali za ovo takmičenje. Bila je jaka konkurencija i nije bilo lako osvojiti medalju. Takmičenje dugo traje i čekanje nas dodatno umara“, kaže osvajačica zlatne medalje Saška Ilić.
Pavle je nastupao u takmičenju dječaka do 12 godina. Za medalju u ovoj kategoriji borila su se 24 učesnika.
„Mnogo sam vježbao za prvenstvo i imao sam neku nadu da bih mogao da osvojim medalju. Prije Balkanskog prvensta nastupićemo i na Međunarodnom kupu i tu ćemo se dodatno pripremiti za ovo veliko takmičenje“, kaže Pavle Mihić.

Bronzanim medaljama u ekipnoj kategoriji dječaka od 12 do 13 godina okitili su se Pavle Mihić, Stefan Radovanović, Marko Đekić. Bronzanu medalju u ekipnoj konkurenciji djevojčica od 8 do 9 godina osvojile su Ivana Samardžić, Arijana Bošnjak i Teodora Šešlija. Domaćin Prvenstva BiH bio je Кarate klub „Sinđelić“ iz Banja Luka, a učestvovalo je oko 1000 takmičara iz 37 timova i 104 kluba.
Menadžer opštine Bileća Mihajlo Vujović organizovao je danas prijem za mlade šampione u karateu.
Podsjećamo da je Кarate klub „Hercegovac„ u martu osvojio i prvo mjesto u generalnom plasmanu prvenstva Republike Srpske. Кaratisti iz Bileće okitili su se sa 16 zlatnih, 9 srebrnih i 15 bronzanih medalja. Na prvenstvu koje je održano u Doboju učestvovalo je 525 takmičara iz 40 klubova.

Izvor: Radio Bileća