Kako je epidemija korona virusa krenula iz Kine, Srbi su prethodnih mjeseci u širokom luku zaobilazili kineske robne kuće, plašeći se da na neki način ne dođu u kontakt sa bolešću.

Prestankom vanrednog stanja, počeli su da rade i njihovi prodajni objekti, a Čačani sada bez straha prelaze preko praga butika koji su u vlasništvu ljudi sa Dalekog istoka. Samo da nam je zdravlja, sve ostalo se može naći – kod Kineza, prenosi Telegraf.

– Idem kod Kineza, kao i u svaku drugu prodavnicu, sa maskom i rukavicama. Nemam strah, prije nekoliko dana sam kupila stvarčice koje imaju samo kod njih, a koje su mi bile potrebne. Nisu oni krivi što je virus potekao iz njihove zemlje i ne mora da znači da se u njihovim radnjama može prije dobiti, to su predrasude – rekla je jedna Čačanka.

Savladavanju straha i povratku kupaca obradovali su se i kineski trgovci koji su ponovo otvorili vrata svojih radnji, 8. maja.

– Sada imamo mušterije, dolaze kupci. Sve je super. Pridržavamo se svih mjera, postavili smo plastičnu barijeru kod kase. Nadamo se da se građani više ne plaše da dođu kod nas – kaže vlasnica kineske radnje Gin.

 

 

 

Izvor: Telegraf