Репрезентација Србије је послије драматичне завршнице успјела да ишчупа бод у Велсу, иако је на пет минута прије краја регуларног дијела дјеловало као немогућа мисија. Спас је дошао у 86. минуту, када је Александар Митровић сјајним скоком и ударцем главом матирао голмана Велса.

hp-media-group-logo

Нападач Њукасла претходно је дао два гола Аустрији, добро игра у свом клубу гдје је постао љубимац навијача, а ако овако настави чини се да ће српски навијачи коначно имати једног нападача којег могу обожавати. Митровић је јак, храбар, срчан и ”помало луд”, што навијачи воле, још од Марадоне па наовамо.

Некадашњи играч Партизана открио је недавно британским медијима да га је фудбал смирио јер је због свог темпераментног карактера могао да заврши са оне стране закона.

– Ван терена сам породичан човјек, радим нормалне ствари. На терену се једноставно све промијени. Чак и када играм са својим братом “фифу”, толико се наљутим, да ми дође да га изударам. Желим да побиједим. Одувијек сам такав.

Питали су га енглески новинари шта би био да није фудбалер, а имао је веома занимљив одговор.

– Отац ми је рекао да бих био криминалац или кик-боксер. Можда бих радио нешто у чему бих могао да искористим свој адреналин. Можда нешто као бокс. Одувијек сам имао ненормално енергије. Био сам проблем својим родитељима, а сада све то видим у свом дјетету. Лијепо ми је говорила мајка – рекао је Митровић.

Он је затим истакао да га за Њукасл вежу и боје које су исте као и боје Партизана.

– Од самог старта сам срећан у Њукаслу. Био ми је један од омиљених клубова од малих ногу. Пратио сам Њукасл читав живот, имао сам и два дреса овог тима као клинац. Сјећам се и када су играли против Партизана. И у Партизану сам играо у истим бојама, Њукасл је за мене као Партизан – поручио је Митровић.

Митровић је добро играо и у Партизану и у младој репрезентацији Србије гдје је био капитен. Иако су га медији љетос селили у Италију, јер је Њукасл испао из Премијер лиге у нижи ранг такмичења, популарни ”Митро” је остао у Енглеској и чини се да му управо атмосфера и темперамент једног правог острвског клуба и одговарају.

Митровића карактерише својеврсна упорност и неодустајање који долазе до изражаја управо у утакмицама сличним оној синоћњој против Велса, када је Србија цијели меч јурила изједначење и далеко од тога да је то чинила одличном игром. Међутим, један добар центаршут према шеснаестерцу у којем се налази Александар Митровић – који неће пасти и поред чупања и гурања од стране противничких играча – довољно је за бод и оптимистичан наставак квалификација за Свјетско првенство у Русији.

Додајте томе и Душана Тадића који је сат времена играо са сломљеним носем и ето још борбености и разлога за надање у добре резултате.

Извор: mojkontakt.com